Relax Kids

De Relax Kids methode is een ontspanningstraining voor kinderen. Het is in 2001 opgezet in Engeland door Marneta Viegas (video). Het wordt inmiddels op veel scholen ingezet vanwege de positieve effecten. Ook in Nederland krijgt deze methode steeds meer bekendheid. Zie ook: Website Relax Kids en Website Relax Kids Nederland.

Relax Kids lessen bestaan uit beweging, actief spel/rustig spel, rek oefeningen, kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties en visualisatie oefeningen. De kinderen leren van een actieve houding naar een ontspannen houding te gaan in zeven stappen.

Voor wie

Relax Kids is voor álle kinderen. Het helpt kinderen om ‘het volle hoofd’ leeg te maken, beter te slapen, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Daarnaast heeft het een positief effect op kinderen met stress, autisme,  ADHD (hyperactiviteit), HSP (hoog sensitief), trauma, depressies, boosheid en angstproblemen.

Voordelen

Ontspanning met Relax Kids heeft kinderen geholpen leren om te gaan met een scala aan stressvolle situaties, zoals pesten, examens/proefwerken, echtscheiding, rouw en langdurige ziekte. Relax Kids werkt goed met zowel begaafde en getalenteerde kinderen, als met kwetsbare en laag presterende kinderen.

Ik geef verschillende trainingen met de Relax Kids methode:

Little Stars  lessen (3 t/m 5 jaar)
Relax Kids  lessen (5 t/m 10 jaar)
Chill Skills  lessen (tieners)
Workshops

Nieuwsgierig geworden en lijkt Relax Kids je iets voor je kind/jullie gezin? Of wil je graag Relax Kids lessen op locatie?
Neem contact met me op voor vragen, lestijden of aanmelding.

Materiaal

Ook kun je hier bij terecht voor de aanschaf van Relax Kids materiaal:

  • Boek Relax Kids: Sprookjesmeditaties voor kinderen
  • Boek De toverdoos: Sprookjesmeditaties voor kinderen
  • Boek De wens ster: Meditaties voor kinderen
  • CD Relax Kids: Magische Natuur Meditaties