Mijn achtergrond

Hallo, ik ben Jasmijn Kuijten en ik heb altijd kinderen willen helpen die extra steun kunnen gebruiken. Vanuit die overtuiging heb ik mijn studies (HBO Pedagogiek en WO Orthopedagogiek) gekozen en werk ik sinds 2004 als gezinsbegeleider.

Relax Kids Coach

In mijn werkende leven vallen me twee dingen op. Ten eerste dat veel kinderen een ‘vol hoofd’ hebben, onverklaarbare lichamelijke klachten hebben (hoofdpijn of buikpijn) of moeilijk kunnen slapen. Om hier iets aan te doen ben ik Relax Kids coach geworden.

Verliesbegeleiding

Ten tweede maak ik vaak mee dat een verlieservaring aan de basis van verschillende problemen ligt. Veelal wordt er gekeken naar het ‘zichtbare’ gedrag van een kind en vergeet men de onderliggende reden aandacht te geven. Hier wil ik in mijn praktijk juist wel bij stil staan.
Ik heb vier kinderen, twee meisjes en twee jongens. In 2011 is mijn eigen dochtertje overleden en heb ik ervaren hoeveel impact een verlies heeft binnen een gezin en zelfs in het hele netwerk er omheen. Hierbij voelde ik ook de onmacht van mensen om met ons over het verlies te praten. Ondanks alle lieve mensen om me heen heb ik ook het gevoel van eenzaamheid ervaren in het proces van rouwen. Dit gaf me te denken: hoe zwaar proces moet rouwen wel niet voor een kind zijn?

Witte vlinder

Tijdens de begrafenis van mijn dochtertje bleef er een witte vlinder de kring rond vliegen. En overal waar we op vakantie zijn zien we sindsdien een witte vlinder ‘met ons mee gaan’. Vandaar dit symbool en is deze naam ontstaan voor mijn praktijk De Witte Vlinder. Na het afronden van de post HBO opleiding bij ‘Land van Rouw, omgaan met verlies’ ben ik 2016 met mijn praktijk gestart.